Hans van Echtelt -  Het was een historisch treffer waarmee Jens Toornstra zijn club FC Utrecht tegen FC Twente op 1-1 zette. Zijn doeltreffende kopbal was de jubilerende doelman Lars Unnerstall (100-ste duel) te machtig. Het betekende het kantelpunt in de wedstrijd die in een vrijwel uitverkocht Galgenwaard werd afgewerkt.

Vanaf de gelijkmaker van Toornstra geloofde FC Utrecht er weer in en werd het betere veldspel van FC Twente gecompenseerd met een extra dosis strijdlust. Die 1-1 was overigens historisch omdat slechts één speler eerder scoorde in vijftien achtereenvolgende seizoenen, namelijk Willy van de Kerkhof namens PSV.

En dat FC Utrecht uiteindelijk met 2-1 won via Can Bozdogan, lag ineens in de lijn der verwachtingen. FC Twente oogde aangeslagen nadat de VAR na minutenlang overleg de winnende FC-treffer had goedgekeurd. Scheidsrechter Dennis Higler trok nog liefst elf minuten extra tijd bij omdat doelman Vasilis Barkas wel veel extra tijd smokkelde bij zijn uittrappen.

Wie een jaar terug de ranglijst bekeek op 1 september, zag FC Utrecht stijf onderaan staan met nul uit vier. Hoe florissant is de situatie nu. Een plek in de subtop met liefst tien punten, ook uit vier duels. Het kan verkeren.

Ron Jans heeft niet alleen de lach teruggebracht in Galgenwaard maar ook de punten. Met de komende duels tegen Ajax en Willem II in het vooruitzicht een kansrijke situatie die menige supporter op Vak P niet voor mogelijk had gehouden.