Hij was de laatst nog levende Velox-voetballer uit het team dat in 1962 kampioen werd in de tweede divisie: Cees Sluijk. Gisteren overleed hij op 82-jarige leeftijd.  

De arbeidersclub uit de wijk Tolsteeg zette in het seizoen 1961-1962 met het kampioenschap een kroon op een sportief jaar. Op het Ledig Erf is het na afloop van de kampioenswedstrijd volop feest. Middenvelder Sluijk was hier overigens niet bij. Hij kreeg als dienstplichtig militair geen vrij voor deze wedstrijd tegen Oldenzaal.

In 2016 was Sluijk gelukkig wel aanwezig op de Koningsweg toen daar een gedenkplaat voor Velox werd onthuld.

Hij was vroeger - in de schaduw van Wim van Hanegem - erg populair bij de supporters. Cees: "Dat kwam omdat we een goed contact hadden met de achterban. Na afloop van de wedstrijd gingen we ongeacht de uitslag de kantine in om met ons fans bij te praten over de wedstrijd. Als je tegenwoordig die arrogante knapen ziet met die oordoppen om hun hoofd die na afloop meteen doorlopen naar de bus of naar huis, dat is een wereld van verschil.’’

Sinds 2018 maakte Cees deel uit van het Velox-koor dat optredens verzorgde in verpleegtehuizen en bij dagopvanglokaties.

Cees Sluijk in 2016. Foto: Ton van den Berg

(JT)