'Het was een aflevering om in de boekjes vast te leggen', aldus de organisatie van het festival deBeschaving dat zaterdag bijna 7000 bezoekers trok. Hoewel het WK-voetbal een klein beetje roet in het eten strooide, was het festival met muziek, kunst en wetenschap een groot succes.

De muziek was goed, het weer had ietsje beter gekund (in de eerste uren miezerde het een klein beetje) en de presentaties waren goed voor veel bezoek. Het was goed toeven op deBeschaving waar behalve popconcerten, zoals een strak spelend Novastar, ook veel op en langs de groenperken van de Botanische Tuinen in De Uithof te doen was. Een beetje De Parade, Oerol en Lowlands Paradise ineen.

Bij de tientallen activiteiten werd de bezoeker uitgenodigd om zelf op ontdekking te gaan, te leren, wat zeer goed past in de samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en het festival. Ondanks de duizenden bezoekers was er overal ruimte en tijd genoeg om activiteiten te beleven en dat maakt deBeschaving ook zo speciaal.

Festivalbaas Andre Baars was zeer tevreden over de 2014-editie, waar hij liever niet meer herinnert wilde worden aan de dagen ervoor toen de organisatie nog een verlenging van de vergunning had aangevraagd om het publiek zo ook het voetbal te kunnen laten kijken. Dat weigerde de gemeente omdat er 'teweinig politiecapaciteit' voorhanden was.

In de avonduren van het festival trokken veel bezoekers dan ook op naar de binnenstad, maar er bleef genoeg publiek over voor een grandioos eindfeest met de band WhoMadeWho waarbij veel bezoekers ook op het podium klommen om met de band mee te dansen.

Novastar.

De Angolese/Belgische theatermaakster Yaso Romero Fernandes presenteerde Chanson d’eau.

De 'flamboyante muziekgod' Jett Rebel.

Enthousiast publiek.

Uitrusten op de ligweides

Tijd voor ontmoeting en ontdekking.