Aanstaande zondag 22 september opent de Druivengaard haar poorten. Deze werd in 2023 door Stadswijngaard Utrecht aangelegd in het Máximapark.

De missie van Stichting Stadswijngaard Utrecht is samen met inwoners van Utrecht op een duurzame wijze wijn te produceren van lokaal geteelde wijndruiven. In 2022 zagen de eerste flesjes 100% biologische witte wijn van Utrechtse bodem het licht. Die kwamen van de andere twee locaties: aan de Koningsweg en aan de Asch van Wijckskade. 

In mei 2023 plantte burgemeester Sharon Dijksma samen met een dochter de eerste stokken op de Druivengaard in Leidsche Rijn.

De plannen rond de Druivengaard waren toen veelbelovend:

Het wordt een groene tuin voor ontspanning, rust en verbondenheid met de natuur. Daarnaast wordt het een bijzondere locatie om mensen te ontmoeten en activiteiten te organiseren. Naast het delen van onze passie voor druiven en wijn willen wij ook een positieve bijdrage leveren aan natuur en maatschappij.

Deze zondag kunt u tussen 13.00 en 17.00 uur komen kijken of dit een beetje wil lukken.
Het adres: Loenenseboslaan Utrecht (zie: Google Maps).
  

PS. Ook is Stadswijngaard Utrecht diezelfde dag aanwezig op het culinaire festijn De Oogst van Utrecht in Leidsche Rijn. Bij Steede Hoge Woerd kan Utrechtse wijn geproefd worden.

(JT)