Van onze redactie - Er sijpelen steeds weer nieuwe details naar buiten rond de vele fouten die zijn gemaakt rond de naamgeving van straten naar verzetsstrijdsters in de buurt De Nieuwe Defensie, die langs het Merwedekanaal verrijst.

Zie het uitgebreide Nieuws030-artikel waarin zeker acht fouten worden gemeld: Grote missers rondom straatnamen in buurt De Nieuwe Defensie (28 augustus 2024)
  

Naar nu blijkt adviseerde de Utrechtse straatnamencommissie in een eerder stadium ook om een 'Jet Berlekom van Berdenishof' te maken. De verzetsvrouw heet echter 'Jet Berdenis van Berlekom'. Ook dat is natuurlijk een grote misser.

In december 2020 besloot het college van burgemeester en wethouders dit advies over te nemen:

Collegebesluit van 7 december 2020

In februari 2021 kwam er een herbenoemingsbesluit waarin deze fout (en andere fouten) werden hersteld. In de oorspronkelijke namenlijst stond bijvoorbeeld ook 'Utrechtse Kindercomitestraat' en 'Wil Temmingpromenade'. Dit veranderd in 'Utrechts Kindercomitéstraat' (zonder 'e' en met accent aigu) en 'Mien Temmingpromenade'.
  

Zie het uitgebreide Nieuws030-artikel: In 2021 al melding van fouten in straatnamen De Nieuwe Defensie (30 augustus 2024).
   

Collegebesluit van 15 februari 2021Toch bleven er, zoals in het Nieuws030-artikel van 28 augustus gemeld (zie bovenaan dit artikel), nog zeker acht fouten over. Burgemeester Dijksma zei op 5 september 2024 tegen de gemeenteraad dat hiernaar wordt gekeken. Maar sindsdien is het stil.

  

De ontdekkers van de fouten, Olaf Graeff en Jim Terlingen, uitten overigens forse kritiek op hoe Dijksma de vragen van de raad beantwoordde: Burgemeester Dijksma gaf geen antwoord op belangrijke vragen (9 september 2024).