Over vier jaar genoeg woonruimte voor studenten en starters, dat is het doel dat wethouder Paulus Jansen (SP) nastreeft, aldus een interview in het blad Vastgoedmarkt.

In het interview zegt Jansen: "We hebben een enorme instroom aan universiteiten, hogescholen en ROC's. Een flink deel van die groep wil na de opleiding hier blijven en dat zorgt voor een constante vraag naar aantrekkelijke en betaalbare woonruimte. Daarin willen we voorzien, want voor Utrecht is het gunstig om deze kansrijke groep vast te houden."

Volgens Jansen moeten marktpartijen meer investeren in de ontwikkeling van appartementen in de segmenten starters en starters-plus. Hij denkt daarbij aan inbreidingen op oude bedrijfslocaties en kantoorpanden op korte fietsafstand van de binnenstad.

Voorbeelden zijn volgens Jansen de uit de jaren zestig daterende voormalige opslagloods van de Onderlinge Pharmaceutische Groothandel (OPG), in de Merwedekanaalzone in Kanaleneiland, niet ver van City Campus Max. De gemeente kocht dit OPG-complex in 2004.

Lees het hele artikel van Vastgoedmarkt: Klikhier.