Door Ton van den Berg - Liew Huat Kok, de oud-eigenaar van chinees restaurant Paradijs, is overleden. Hij had kanker en overleed op 2 augustus in een hospice in Houten. Hij werd 67 jaar oud.

In 2007 had ik een interview met Kok voor de lokale krant Ons Utrecht, dat was ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. Dat artikel was ook de basis voor het verhaal dat geplaatst werd in het boek 'Verdwenen Horeca in Utrecht' dat in november 2022 uitkwam. Bij die gelegenheid kwam Kok uit Houten, zijn woonplaats, over om zijn exemplaar in ontvangst te nemen.

In 2017 sloot het restaurant. Het was in 35 jaar uitgegroeid tot een begrip in Utrecht en ver daar buiten. Een zaak die door velen werd bezocht en waar tot op de dag van vandaag met respect over wordt gesproken.

Kok hield er mee op omdat het steeds moeilijker werd voor hem de zaak draaiende te houden, teruglopende bezoekersaantallen en problemen om goed (en betaalbaar) personeel te behouden.

Kok was een alleraardigste vent en noemde mij steeds 'buurman' vanwege mijn betrokkenheid bij café Willem Slok dat om de hoek van Paradijs is gevestigd. Hij vertelde in 2022 trots te zijn dat zijn Paradijs was opgenomen in het horeca-boek. "Zo gaat het Paradijs niet verloren", zei hij. Het was onze laatste ontmoeting.

Lees hier het Ons Utrecht-artikel uit 2007: klikhier.
Columnist Dik Binnendijk schreef in 2021 nog over Paradijs.

De heer Kok bij de presentatie van het boek Verdwenen Horeca in Utrecht met links Arjan den Boer en rechts Ton van den Berg, de auteurs. Foto: Nieuws030