Door Dik Binnendijk - Deze donderdag (17 oktober) is het Wereldarmoededag. Verspreid over de gemeente zaten vanavond Utrechters voor de vijfde keer als één grote familie met elkaar aan tafel. Ze aten allemaal dezelfde maaltijd: ‘Milouda’s Couscous’ met een yoghurttoetje met noten na.  

Milouda is initiatiefnemer van de Kookgroep Kanaleneiland. Zij is een echte duizendpoot, die met anderen van alles organiseert in haar wijk, zoals taallessen, muziekavonden, workshops schilderen of gewoon breien.

De maaltijd is voor iedereen gratis, maar een gift voor de actie ‘Geef om je Stad’ is altijd welkom. Het motto is namelijk: deel je maaltijd, geef om je stad. Het geld komt terecht bij de Stichting Noodhulp Utrecht, die Utrechters helpt als ze vastlopen in hun meest basale behoeften. Daarbij kun je denken aan het betalen van gas en elektriciteit, inrichting van een woning, een wasmachine, schoolreis voor de kinderen of andere zaken om hun leven op orde te krijgen. 

Na het Grote Utrecht Stadsdiner konden de mee-eters naar het Grote Utrecht Stadsgesprek in de Bieb op het Neude. Dat begon rond half acht maar je moest wel van tevoren reserveren. Het gespreksthema dit jaar ging over de relatie tussen armoede, voedsel en gezondheid en hoe dit van generatie op generatie doorwerkt. 

Zie: https://stadsdinerutrecht.nl/ voor, onder meer, filmpjes over Milouda en haar recept.