Verrast is Dineke Barendregt uit Spijkenisse, ze krijgt een bos bloemen en een doosje koekjes met de naam 'Verborgen Schatten' cadeau, want zij is de 10.000ste bezoeker alweer van DomUnder.

Annemiek Rijckenberg, voorzitter van het bestuur van DomUnder, reikte de bloemen en koekjes dinsdagmiddag uit.

Een dagje Utrecht combineerde de in Rotterdam geboren Barendregt met een bezoek aan het bezoekerscentrum dat belangstellenden onder het Domplein brengt waar ze verschillende verborgen (archeologische) schatten kunnen zien zoals uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Gelukkig voor Barendregt had ze haar bezoek, samen met een vriendin, goed voorbereid en had ze de kaartjes voor DomUnder bestelt via internet. De activiteit is namelijk bijna iedere dag uitverkocht en de organisatie moet elke dag opnieuw talloze bezoekers die zomaar komen aanlopen teleurstellen.

Initiatiefnemer van DomUnder is Theo van Wijk. Hij is natuurlijk blij met de grote belangstelling. "Ik had het gehoopt, maar dat we binnen tien weken al 10.000 bezoekers hebben is onvoorstelbaar."

Is DomUnder nu een toeristische topattractie in Utrecht? Van Wijk lacht: "Dat zeggen ze." Relativerend merkt hij op: "Het is nu vakantietijd en er is veel aandacht voor DomUnder geweest in de media. We moeten nu zien hoe het verder gaat."

 Een rondleiding in DomUnder duurt 1,5 uur en kost voor volwassenen 10 euro.

DomUnder-gids Frank Kaiser praat met bezoekers. Foto's: Ton van den Berg